De kistkoeler/kistkoeling

De kistkoeler wordt specifiek gebruikt voor het opbaren van de overledene wanneer deze in een kist of in een opbaarplank wordt opgebaard. De kistkoeling heeft een taps toelopende vorm gelijk aan de vorm van de kist. De kistkoeler is verkrijgbaar in een lengte van 140 cm of 180 cm met wielen.

Kistkoeler van 140 cm zonder wielen.

De 140 cm kistkoeler wordt op schragen gezet of in een speciale schaarwagen geplaatst. Deze schaarwagen wordt ook door BTS geproduceerd. Met een schaarwagen kan de kistkoeler met kist nog verreden worden. De kist of baar wordt direct op het rvs bovenblad van de kistkoeler gezet.De temperatuur van het blad wordt -15 tot -25 graden celsius.

Kistkoeler van 180 cm met wielen.

Deze wordt meestal in een uitvaartcentrum of in een 24 uurs opbaarruimte gebruikt De kist wordt hier ook direct op het rvs blad gezet. Deze kistkoeler wordt ook -15 tot -25 graden celsius. Om de kistkoeler kan met klitteband een rok worden gezet zodat het de uitstraling van een baar krijgt. Het voordeel van deze kistkoeler is dat hij verreden kan worden met de kist erop.

Kistkoeler